Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
20.07.2010 - Comunicat de presa

Saptamana trecuta a avut loc intalnirea extraordinara a A.O.C.R. (Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania), in urma careia a fost stabilita conducerea pentru mandatul anului 2010 - 2011 si strategia asociatiei pentru aceasta perioada.

A.O.C.R. este o asociatie cu caracter profesional, nonguvernamentala si nonprofit, cu scopul de a reprezenta, sustine si proteja interesele membrilor (persoanelor fizice si juridice ce isi desfasoara activitatea profesionala in domeniul curieratului) in relatia cu autoritatile publice, Guvern si organismele cu responsabilitati de indrumare si control din sfera calitatii serviciilor si reglementarii in domeniul comunicatiilor (OPC, ANRC, minister de resort, etc), precum si cu alte organizatii economice si de stat, in raport cu scopul si obiectul lor de activitate, atat pe plan national si international.

A.O.C.R. isi doreste crearea unei recunoasteri pozitive a activitatii de curierat, cresterea increderii clientilor in curierat, realizate prin implementarea de coduri de conduita si de buna practica, asigurarea unui cadru legislativ competitiv si liberal, prin prevenirea adoptarii restrictiilor birocratice si legislative.

Membrii A.O.C.R. sunt: Fan Courier Express, TCE Holding, Fan Courier Express, Urgent Curier, Pegasus Courier, Sprint Curier, Sameday Courier, Fastius Courier, Mailman. Nou alesul presedinte al A.O.C.R. este dl. Sorin Sofian - CEO TCE Holding, iar Secretar General este dl. George Golumbeanu - Director General Sprint Curier.

"Intentia noastra este de a pozitiona A.O.C.R. ca un element de constanta si reper pentru derularea activitatii de curierat in Romania, atat in ceea ce priveste reprezentarea membrilor asociatiei in fata autoritatilor si a organismelor de profil, cat si relatia cu alti operatori din piata. Este recunoscut faptul ca activitatea de curierat este o reflectare directa a evolutiei pietei, un adevarat "barometru" al dinamicii acesteia, iar in actualul context economic operatorii din domeniu au resimtit din plin efectele crizei. Cu toate acestea, este un domeniu de activitate care isi pastreaza atractivitatea iar noi mizam in continuare pe maturizarea pietei si din perspectiva externalizarii serviciilor de acest gen pentru firmele care nu au aplicat inca aceasta masura de reducere a costurilor proprii. De aceea A.O.C.R. isi doreste sa intervina si in directia informarii corecte a agentilor economici, a constientizarii importantei serviciilor de curierat si - mai ales - constientizarea acestui rol prin actiuni proactive in domeniul economic si legislativ, menite sa promoveze concurenta loiala in domeniu",  a declarat dl. Sorin Sofian, presedinte A.O.C.R. si CEO TCE Holding.

"Pentru realizarea dezideratelor de mai sus, este evident necesara o munca de echipa.
Incurajam astfel atat membri asociatiei noastre, cat si partenerii de afaceri sa vina cu propuneri si idei de imbunatatire a activitatii si de sublinere a importantei curieratului pentru companiile noastre, pentru partenerii nostri si pentru mediul de afaceri in general", a declarat dl. George Golumbeanu, secretar general A.O.C.R. si Director General Sprint Curier.

Despre A.O.C.R.:

ASOCIATIA OPERATORILOR DE CURIERAT DIN ROMANIA este o asociatie cu caracter profesional, nonguvernamentala si nonprofit, care functioneaza ca personalitate juridica in conditiile Ordonantei Nr. 26/2000, cu modificarile ulterioare.

Asociatia reprezinta, sustine si apara interesele membrilor in relatia cu autoritatile publice, Guvern si organismele cu responsabilitati de indrumare si control din sfera calitatii serviciilor si administratiei publice (OPC, ANRC, minister de resort, etc), precum si cu alte persoane fizice sau juridice, in raport cu scopul si obiectul lor de activitate, atat pe plan national si international, potrivit statutului si in acord cu prevederile legale.
Durata asociatiei este nelimitata.

06.06.2005 - S-a lansat AOCR Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania

S-a lansat AOCR – Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania
BUCURESTI, 6 iunie 2005

Sapte companii de marca din domeniul curieratului rapid s-au reunit in AOCR -
Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania.

AOCR este o asociatie cu caracter profesional, nonguvernamentala si nonprofit, cu scopul de a reprezinta, sustine si proteja interesele membrilor (persoanelor fizice si juridice ce isi desfasoara activitatea profesionala in domeniul curieratului) in relatia cu autoritatile publice, Guvern si organismele cu responsabilitati de indrumare si control din sfera calitatii serviciilor si reglementarii in domeniul comunicatiilor (OPC, ANRC, minister de resort, etc), precum si cu alte organizatii economice si de stat, in raport cu scopul si obiectul lor de activitate, atat pe plan national si international,

AOCR isi doreste crearea unei recunoasteri pozitive a activitatii de curierat, cresterea increderii clientilor in curierat realizate prin implementarea de coduri de conduita si de buna practica, asigurarea unui cadru legislativ competitiv si liberal, prin prevenirea adoptarii restrictiilor birocratice si legislative.

Membrii fondatori ai AOCR sunt: Fan Courier Express, Alo Curier Services, Sprint Curier, Roexpres Services, Colet Express, Urgent Curier. Acestora li s-a adaugat de curand si Pegasus Courier. In primul an de activitate al Asociatiei, Presedintele AOCR este Dl. Felix Patrascanu – Director al Fan Courier, Secretar General fiind ales Dl. Octavian Badescu – General Manager al Alo Curier.

AOCR spera ca i se vor alatura si alti operatori din piata de curierat, operatori postali , clienti - companii care utilizeaza curieratul pentru transportul documentelor si coletelor.


Secretar General,
Octavian Badescu

 
Evenimente
Aparitii in presa
Comunicate de presa
 
Copyright: Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania | Realizat de Concept24